Jørn Hoelstad Pettersen

Mitt hJØRNe av web'en

Nettbasert, lekkert - og upålitelig?

Mer og mer verktøy finnes tilgjengelig i nettbaserte versjoner. GoogleDocs er selvfølgelig bra, men funksjonaliteten er vel ikke 100% ennå. Jeg opplever små irritasjonsmomenter som at det av og til er vanskelig eller umulig å få til noe så enkelt som å skrive fra toppen av en tabellcelle - uansett om jeg merker cellen, kolonnen eller raden, starter teksten vertikalt midtstilt.

Spresent var et morsomt tilskudd til den stadig større floraen av presentasjonsverktøy. I går jobbet jeg med en presentasjon. I det jeg åpner den igjen i dag, får jeg beskjed om at to videoer jeg har lagt inn i to slides plutselig er borte. "Ikke tilgjengelig," får jeg beskjed om, til tross for at de fremdeles ligger der med akkuat samme adresse på YouTube som i går. Irriterende.

Derfor blir jeg også litt skeptisk når jeg inviteres til å prøve ut enda et verktøy i dag. Buzzword er et tekstbehandlingsverktøy (foreløpig visstnok bare tilgjengelig for oss som har bedt om å få prøvekonto). Men førsteinntrykket er - dette er LEKKERT! Det er Flash-basert og brukergrensesnittet er noe av det mest stilrene jeg har sett. Men stil hjelper lite hvis ikke funksjonaliteten er til å stole på.

0 comments

Add comment

 
Powered by: itslearning